- Újdonságok
- Akciók
- Gyémántszemes kirakók, 5D kép kövekkel [162]
- Számfestő, számozott [176]
- Művészellátó [916]
- Kézfertőtlenítők [5]
- Szájmaszk, Arcvédő pajzs [48]
- Mosószerek, fehérítők, vegyiáruk [159]
- Olcsó termékek, (kifutó termékek) [81]
- Iroda- és iskolaszerek [31621]
- Parker temékek - Egy toll, amely vágyaink megtestesítője. [94]
- Kávé [318]
- Élelmiszerek [373]
- Milka Termékek - Válogass kedvedre a Milka termékeiből! [27]
- Szeszes italok [2277]
- Italok [78]
- Háztartási termékek [148]
- Szépségápolás - Higiénia [423]
- Karácsonyi cuccok [38]
- Információs táblák [28]
- Fürdőszoba kiegészítők [25]
- Prof Tanári zsebkönyv 2023-2024 évi [7]

Whiskey
A whisky egy nemzeti ital, amely Skóciából indul világhódító útjára. Általánosságban úgy írják le, mint egy ízletes, égetett maláta, amely legalább 3 évig érlelődik többnyire tölgyfadobban, és amely utána változatos szűrési és keverési eljárásokon megy keresztül, hogy elérje a kívánt minőségi szintet. A whiskynek a skótok kulturális és gazdasági élkeként is szerepet játszik, hiszen a whisky hosszú évek óta fontos exportcikk.
A whisky legfőbb összetevői a maláta, a víz és az élesztő, bár vannak olyan whiskyfajták, melyekben rozst is használnak más gabonafélék mellett. A malátáztatott gabonából eljárások során az ital intenzív aromáját és ízét nyeri el, míg a víz minősége alapvető fontossággal bír az ital minőségére.
A whisky színe közepesen világos, áttetsző vagy szárnaszín, a gőzös aromák és ízek meleg, füstös hangulatot árasztanak, míg a kellemes égetett íze és enyhén savanyú utóíze jóleső érzést nyújt a szájban. A whisky fogyasztók gyakran előnyben részesítik azokat a meleg tájékokból származó fajtákat, amelyek bársonyosabbak és enyhébbek.
A whisky eltérő típusai eltérő erősségűek lehetnek, és eltérő módon lehetnek szervírozva. Az ismert skót whiskyk között szerepel a Glenfiddich, a Dalmore, és a Chivas Regal, amelyek közül minden egyes különböző ízvilágot és elkészítési technikát kínál. Az ínyencek azonban általában különbséget tesznek a single malt és a blended whisky között. Az egyetlen maláta whiskyt egyetlen maláta whisky lepárlójában készítik és a lepárlás forgalmas fázisait nagyon gondosan követik nyomon, míg a blended whisky legalább egy másik whiskynyit hozzákevernek a keveréshez, hogy lehetővé tegyék az íz jellemzőinek kiegyenlítését és a keverési működés optimalizálását.
Végső soron, a whisky-t vagy szereted, vagy nem, de az biztos, hogy számos fajtája és elkészítési módja miatt bárki számára érdekes, ízletes és kísérletezőkész letölthet megkóstolni.