Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Házhozszállítás

Személyes átvétel!
Tisztelt Vásárlóink! Tájékoztatjuk, hogy személyes átvétel esetén, a: 1137 Budapest Katona József utca 3. szám alatt a boltunk nyitva tartása, minden nap: 08-19 óráig tart nyitva. Ez idő alatt a megrendelt termékek átvehetőek. enma.hu

Csokimikulás


csokoládé élvezete elég korai, történelmi időkre nyúlik vissza. Európába viszonylag későn, a 16. században részesült csak a jóból, de az aztékok már nagyjából kétezer éve fogyasztják, persze első sorban nem mikulásként.

Sorrend:


Kolumbusz már maga is élt ezzel a különlegességgel, amit a helyiektől sikerült néha békés, néha kevésbé békés úton beszerezni, de Európába csak Cortés közvetítésével jutott el, az eredetileg még fizetőeszközként is használt kakaóbab. Innen indult a diadalmenete is, a spanyol udvarban - először az udvarhölgyek körében - olyan népszerűvé vált, hogy még mise közben is fogyasztották, ekkora már némi ízesítéssel: vaníliát és cukrot adtak hozzá. Egészen a 19. századig a kiváltságosok luxus élvezeti cikke volt a kakaó és a csokoládé, csak amikor a gépesítés segítségével megindult a tömegtermelés, akkor terjedt el szélesebb közönség köreiben. Sorban nyíltak a csokigyárak, de csak a század közepén, a szabadságharccal egy időben kezdtek először az iható csokoládé/kakaó után a mostanihoz hasonló csokoládét gyártani és fogyasztani.

Webáruház készítés